21 Kasım 2011 Pazartesi

Önemli Olan (Ellerinin) Boyu Değil,İşlevi (Beşiktaş - Galatasaray)

Fatih Terim,beklendiği gibi beraberlik isteyen bir kadroyla çıktı sahaya. İnönü deplasmanında,genelde diğer maçlarda orta sahadaki pas trafiğinin son halkası haline gelen Sabri'nin yedek oturması da topu ayağında tutmak isteyen Galatasaray için mantıklı tercihti. Elmander ileride yalnız kaldığı için genelde aldığı toplar kısa sürede Beşiktaş'a geçtiğinden ilk yarıda Galatasaray pek de etkili değildi.

Elleri küçük olduğu için başka bahane bulamayanlar tarafından eleştirilen Muslera,boşuna dünyanın en iyi 7. kalecisi seçilmediğini gösterdi dün. Gerek yer tutuşu,gerekse Sivok'un kafası ve son saniyedeki Riera'nın ters topunda gösterdiği reflekslerle iyi kaleci olduğunu bir kez daha ispatladı. Maçtan sonra beraberliği kurtaranların başında gelen Muslera'nın gösterdiği performansın bir iki cümleyle geçiştirilmesi de manidar.

Oyuna sonradan girenler pek varlık gösteremedi Galatasaray'da ki zaten Riera kendisi gibi oynadı,Sabri de girdikten 10 dakika sonra çıktı. 65. dakikada son değişiklik olarak Baros'un girmesi de Fatih Terim adına ilginç bir tercihti.

Maçtaki Galatasaray adına en etkili hücumda topun Hakan Balta'yla buluşması da genelde o noktalara gitmemek için büyük çaba sarfeden futbolcu için "Keşke bu pozisyonda da orda o olmasaydı" dedirtti. Vuruş olarak açısını Cenk çok iyi kapattı ama Kazım'a atmaya çalıştığı pas da o derbide forma giyen bir futbolcuya yakışmadı.

Maçta iki oyuncunun sakatlanarak oyundan çıkması maçın kıran kırana geçtiğinin göstergesiydi. Maçın içinde de derbilerde beklenen gergin ortam saha içinde oluşmadı. Maçtaki tek gergin ortam Van için örnek davranış oluşturmaya çalışanların Eboue'ye yaptığı çirkin davranış sırasında oldu. Maçtan sonra televizyonlardaki yorumlarda sahaya pet şişeleri,çakmakları fırlatan taraftar yerine,o şişe kafasına gelmeden yerde yattığı için Eboue'nin eleştirilmesi de şike olaylarına adını bir türlü karıştıramadıkları Galatasaray'ı başka yollardan karıştırmaya çalışılmasının bir kanıtı gibiydi.

Her ne olursa olsun İnönü deplasmanından beraberlikle dönmek kötü sonuç değil. Baros'un form tutmasıyla daha fazla dakika alacağını düşünüp gol yollarındaki sıkıntıyı biraz olsun azaltacağını düşünürsek Galatasaray'ı daha az sıkıntılı günler bekliyor ileride.

H. Furkan Ahi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder