19 Ekim 2011 Çarşamba

İsteyince Oluyor (Galatasaray - Bursaspor)

Galatasaray maça bu sene alışık olduğumuz şekilde önde basarak,ayağa pas yaparak,çoğumuzun da dediği gibi son zamanların en iyi Galatasaray'ı olarak başladı. Sol tarafta artık alışık olduğumuz Hakan Balta hatalarından biri sonucunda Bursa'nın maçın başında kaçırdığı yan top pozisyonu dışında pozisyonu yoktu.

O zemine rağmen Engin Baytar'ın kendi çabasıyla (biraz da pas atacak adam bulamadığı için mecburiyetten) 2-3 kişinin arasından sıyrılarak içeri çıkardığı topa Elmander tam yerinde dokunarak Galatasaray'ın ilk yarıdaki emeklerini boşa çıkarmadı.

İkinci yarıda Sercan'ın (bana göre Ertuğrul Sağlam'a karşı hırsının kurbanı olarak) taca atmayı tercih etmeyip takımımı belki hızlı atağa çıkarırım düşüncesindeki gelişigüzel vuruşun talihsiz şekilde kornere gitmesi sanki o pozisyonun gol alacağının habercisiydi. Bu golle tribünde biz "Acaba?" demeye başlamıştık açıkçası.

Ama kafamızdaki tüm soru işaretlerini silen adam geldiği günden beri sahaya adım atar atmaz tribünleri ismiyle inleten bu seneki "Nöbetçi Golcümüz" Milan Baros" oldu. Tıpkı "Ümit-Hakan-Hasan-Necati-İlic"li zamanlardaki gibi paslaşmaları izlediğimiz posizyonda bitirici vuruşu "Kral Baros" yaptı ve 35.000 kişiyi birden sevinçten deliye döndürdü.

Eboue oyuna girdikten sonra ısrarla o tarafa dönmemelerinin , aksine günün en kötülerinden Riera'yla sürekli oynamaya çalışmalarını hala anlamış değilim.Engin Baytar yine çalışkanlığının bedelini yorularak ve sakatlanarak ödedi.

Bu takımda hala yediğimiz atakların çoğunun Hakan Balta'nın tarafından gelmesi tesadüf değil gibi duruyo.Galiba Fatih Terim'in mevkisini söylemek istemediği transferlerden birisi sol bektir,daha doğrusu olmalı.

Hüseyin Göçek'te klasik Galatasaray maçlarındaki hakemlerin rakip lehine çalınan düdüklerin çokluğu kuralını bozmamaya dikkat ederek,kendi açısından sıkıntı olmadan kapattı maçı. Spor programlarında verilmeyen penaltının üstünde durulma dakikalarına da bakarak burdaki haklılığımı görebiliyoruz galiba.

Bu blogtaki ilk yazımdı. Maçın yorumundan çok başlarda maçı anlattığımın ben de farkındayım. :) Daha sonraki yazılarda daha da güzellerinin geleceğinin sözünü veriyorum.

Okuyan herkese teşekkürler.

H. Furkan Ahi

1 yorum:

  1. ilk yazın olmasına rağmen oldukça başarılı.yorum tarzı gökmen özdenak'ı andırmıyo değil :)

    YanıtlaSil