26 Ekim 2011 Çarşamba

Katilin Adı : Abdullah Yılmaz ve Yardımcı (!) Serdar Diyadin

Hem bu maçın,hem Süper Lig'in hem de Türk hakemliğinin katildir Abdullah Yılmaz ve Serdar Diyadin bu akşamki yönetimleriyle.Bir takımın emeği bu kadar kolay çalınmamalı.

Maçın içindeki pozisyonları,golleri konuşmaya gerek bile yok bu maçta. O gol kaçmasaydı,bu pozisyon ofsayttı demenin hiç bir anlamı yok. Hakem (!) tamamıyla maçın önüne geçerek bu yorumlarımızı içimize gömmemize sebep oldu zaten.

Servet'e gösterilen kırmızı kartın akılla mantıkla açıklanabilir bir yanı yok. Gerek tribünlerden,gerek futbolculardan ve hatta hatta maçı anlatan spikerin tepkisinden bile bunu anlamamız mümkün. Sabri ilk gördüğü sarı kartta yaptığı itirazın kat kat fazlasını kırmızı kart görmeden bir pozisyon önce yapıyor ama bir şey veremiyor hakem,faulle alakası olmayan pozisyonda ise Sabri haklı olarak çileden çıkıyor ve hırsıyla beraber verdiği tepkide kırmızı kartı görüyor. Gördüğü kart doğru fakat Sabri neden o derece sinirlenecek pozisyona geldi,onu sorgulamak lazım demem lazım ama sorgulamaya gerek yok galiba,her şey açık. Engin Baytar'ın 5. dakikada gördüğü kartta aslında maçın bu noktalara geleceği az çok belli gibiydi. Zaten maçın başlarında hakem de kendini kaybetti ve özellikle kırmızı kartlardan sonra Galatasaray aleyhine verilmesi gereken faulleri , kartları bile çalamaz oldu.

Serdar Diyadin'in adı yardımcı ama bugün hakemden çok Gaziantep'e ve Galatasaray'ın zirve yarışındaki rakiplerine yardımcı oldu. Abdullah Yılmaz da önümüzdeki bir kaç hafta içinde , değil Süper Lig'de,Bank Asya 1. Lig'de bile maç alırsa Ali Dürüst'ün "Talimatla çıktıklarına inanıyorum" açıklamalarına hak vermek zorunda kalacağız. Çünkü bu yönetimi gösteren bir hakemin bir kaç hafta değil sezon sonuna kadar maç alamaması lazım.

Hakemlerin bugünkü idaresinden sonra daha önceki iki yazımda bahsettiğim "Galatasaray aleyhine düdük çalma alışkanlığı" mevzusu da %100 haklılık noktasına doğru gidiyor gibi gözüküyor. Gerçi bugün bunu hakem 3'lüsü bu mevzuyu biraz abarttılar.

Keşke normal 11'e 11 bir maç olsaydı da Gaziantepspor o şekilde kazansaydı ve bugün hakemi değil de Muhammet , Cenk Tosun , Olcan konuşulsaydı televizyonlarda. Açıkçası bu maçtan sonra Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde de bir hakem komedisi yaşanılmasından korkuyorum.

İnşallah bundan sonra hakemler bu şekil yönetim göstermezler de , şike , Play - Off , deplasmana taraftar götürmeme gibi kararların futbolun önüne geçtiği bu lig biraz daha zevklenir ve biz de izlediğimiz maçlarda futbol adına daha fazla tatmin oluruz.

H. Furkan Ahi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder