21 Ekim 2011 Cuma

Nerede Bursa maçı , Nerede Antalya Maçı..?

Geçen haftakinden çok farklı bir Galatasaray izledik bu maçta. Tamam Engin ve Kazım gibi ilk 11'in iki önemli oyuncusu yoktu ama bu kadar da etkilenmemeliydi takım bu eksiklerden. Fatih Terim'in Aydın tercihi de tam bir sürpriz oldu herkes için. Baros ve Elmander ikilisi de etkili hücumcular ama onlara servis yapan , top taşıyan olmadıktan sonra değil 2 , 4 forvetle de çıksan bi şey olacağı yok. Fatih Terim Aydın'ı sol tarafa koyarak arkasındaki Hakan Balta'yla beraber o kanattan bi şey beklemediğini gösterdi zaten,sağ tarafta da Sabri kapasitesinde oynayınca ; Eboue de ekstra bir iş yapmayınca kanatlarda etkisiz kaldı Galatasaray.

Antalyaspor geçen haftaki farklı mağlubiyetten sonra bu maça kesinlikle 3 puana değil de , yenilmemeye çıktığını oynadığı futbolla belli etti. Beşiktaş karşısında izlediğim Antalya'dan eser yoktu maçta. 90+2 de hakemin hediye ettiği bir serbest vuruş sonrasındaki organizasyon dışında Muslera sadece geri paslarda topla buluştu.

Hakem demişken , geçen yazımda da belirttiğim gibi Galatasaray aleyhine düdük çalma alışkanlığı devam ediyor. Ama Yunus Yıldırım bunu biraz abarttı. Antalya ceza sahasına inen her top düdükle durduruldu. İlk yarının ortalarında sağda Sabri , Solda Eboue'nin iki net faulünü es geçti hakem. Yunus Yıldırım'lı Galatasaray'ın 5 beraberlik , 2 mağlubiyet aldığını görünce bugünkü maçın skoru normal gözüküyo zaten. Sertliğe prim veren , kart çıkarmada cimri davranan hakemin bu tarzı en çok anti futbol görüntüsü sergileyen Antalya'nın işine yaradı.


Transferlerden Riera heralde bu kadar. Bundan kat kat fazlasını beklememek gerekiyor galiba ondan. Fatih Terim ona farklı rol biçmiş olabilir,sürekli ortalar ve etkili şutlar gibi ama galiba onunla olmayacak. Eboue de Arsenal gibi bi takımda 7 sene oynamasına rağmen taraftarın aklında "Yerinde bir transfer olmuş" dedirtemedi hala. Real Madrid maçında Sergio Ramos'a attığı çalım ve yaptığı asist şimdilik yeterli değil bu takım için.Sercan'ın da artık topuk pasları dışında ekstra katkı yapması lazım.

Antalya maçında her ne kadar olumsuz bir şey gibi gözükse de Galatasaray açısından sevindirici olan , sarı kartların oyuncuların hırsından dolayı gelmesi. Açıkcası Galatasaray taraftarı takımı için hakemle dalaşan oyuncuyu özlemişti. Ujfalusi özellikle bu konuda başı çekiyor ve Bursa maçından sonra bu maçta da orta sahadan koşarak itiraz edip kart gördü. Ama bu hareketlerin diğer oyuncuları da kazanmak için hırslandırması lazım.

Oyuncular birbirine alıştıkca takım da kazanmaya alışacaktır. Şimdilik taraftarın biraz sabretmesi lazım. Elmander röportajında "Arena'da taraftarla birlikte oynuyormuşuz gibi hissediyoruz" demişti. Fakat buna alışmasalar iyi olacak. Yoksa Galatasaray deplasmandaki bu görüntüsünü bozamaz ve ligin ilerleyen haftalarında sıkıntı yaratabilir.

H. Furkan Ahi

1 yorum: